El diputat de la CUP Carles Riera ha advertit aquest dimecres al president del Govern, Quim Torra, que si els fets a partir d'ara condueixen a un "diàleg autonòmic" que suposi "trair l'esperit republicà" els cupaires actuaran "en conseqüència". "Evidentment ja vam avisar que teníem a punt la targeta vermella, no tindrem cap dubte a presentar-la si arriba el cas", ha assegurat Riera en una entrevista a Els Matins de TV3.

A l'espera de la conferència política de Torra al setembre, Riera ha reclamat als grups majoritaris de l'independentisme que decideixin si volen "concentrar els esforços per materialitzar la república" o bé "rebaixar la intensitat i concentrar-se a discutir les molles amb l'Estat". "No es poden fer dues coses a l'hora", ha resolt.

En aquest sentit, els cupaires reclamen a JxCat i ERC que es faci "prevaldre la sobirania del Parlament sobre les institucions espanyoles", com per exemple amb el cas de la suspensió de diputats arran de la interlocutòria del jutge del Suprem Pablo Llarena. Els cupaires han exigit que no s'acati la suspensió i avisen que "el pla B no és una solució".