El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha viscut una situació ridícula al Marroc, quan ha estat incapaç de respondre sobre si el rei Mohamed VI ha plantat el president espanyol, Pedro Sánchez, i ha apel·lat obsessivament a l'off the record, que significa que el que digués no es podria publicar. Els assessors del ministeri han intentat protegir el ministre reclamant també l'off the record en una situació que no ha fet altra cosa que mostrar que la plantada era la patata calenta de la cimera marroquino-espanyola.

Aquest ha estat el diàleg entre el ministre i els periodistes desplaçats amb motiu de la cimera.

Periodista: Sabien que el rei era a fora del Marroc?

Albares: Eh, això ja en off.

Periodista: Però en algun moment s'havia concretat una reunió amb el rei?

Albares: En off, a partir d'ara en off. Sisplau, sí.

Albares: No, és que tinc 5 minuts.

Periodista: Anireu a veure el rei?

Assessor: Fora micròfons. A partir d'ara en off.

Periodista: És que al·lucino.

Aquest és el moment que Albares s'ha quedat sense paraules, segons Onda Cero.

Mentrestant, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a passar aquest dijous de puntetes per sobre del Sàhara Occidental. No l’ha mencionat, però n’ha fet referència; i ha estat per certificar que Espanya dona per entregat de manera total el territori al Marroc, sense referèndum d’autodeterminació sahrauí i convertit en una autonomia marroquina. “Evitarem tot allò que sabem que ofèn l’altra part, especialment el que afecta les nostres respectives esferes de sobirania”, ha assenyalat el president del govern espanyol en la sessió plenària de la reunió d’alt nivell que han celebrat aquesta setmana tots dos països. 

Sánchez ha pronunciat el seu discurs davant del primer ministre marroquí, Aziz Akhannouch, i ha afirmat que la reunió que han mantingut tots dos estats aquest dimecres i dijous ha servit per inaugurar “una nova etapa” en la relació bilateral. “Hem assumit un compromís de respecte mutu pel que fa al nostre discurs i pràctica política”, ha assenyalat; en referència, sobretot, pel que fa a cuidar les fronteres d’uns i altres. Així mateix, el president socialista ha afegit que les relacions hispano-marroquines han d’anar més enllà del “veïnatge”, amb un gran sentit de la “responsabilitat”. Sánchez ha destacat la "convicció profunda" del seu executiu de "l'enorme potencial" que tenen les relacions entre els dos països. Els acords, ha asseverat, serviran per desplegar "una associació econòmica avançada" amb "nous projectes d'inversió" espanyola al Marroc.