L'encara ministre d'Exteriors, Josep Borrell, va fer aquest divendres una piulada on lamentava el naufragi d'una barca a les costes de Líbia on van morir 150 immigrants. "No podem acostumar-nos a aquest tipus de tragèdies", alliçonava Borrell, exigint una política migratòria europea coordinada i cooperació internacional.

Les respostes per part de desenes d'usuaris no han tardat a arribar. L'acusen d'"hipòcrita", ja que el govern de Pedro Sánchez va tenir el vaixell de rescat d'Open Arms bloquejat al port de Barcelona durant setmanes. 

A les dures rèpliques, s'hi ha sumat el mateix fundador de l'ONG, Oscar Camps. "Ho sento, no puc ni amb tanta hipocresia ni amb tant oportunisme polític", ha carregat Camps, retraient a Borrell que mentre tenien el vaixell bloquejat per culpa del seu govern "van morir més de 250 persones".

A banda de Camps, altres activistes i periodistes han recordat a Borrell algunes de les seves frases més polèmiques sobre la immigració, que es contradiuen amb la defensa que en feia ahir. I és que Borrell va defensar l'acord per tancar fronteres entre la UE i Turquia com una mesura per aturar "una hemorràgia d'immigrants" i va assegurar que "la immigració és el dissolvent més greu que té la UE".