Una revolta popular al Kirguizistan ha tret de la presó a Sadir Japarov, un dels líders polítics opositors al règim que estava empresonat des del 2017, i l'ha fet president de la república. La indignació als carrers va esclatar després de les eleccions del 4 d'octubre que van atorgar la victòria als partits favorables al president Sooronbai Jeenbekov, i que l'oposició va titllar de fraudulentes. L'endemà de conèixer-se els resultats dels comicis, els manifestants van omplir els carrers de la capital, Bishkek, i hi va haver forts enfrontaments amb la policia. 

El 6 d'octubre, els manifestants van entrar al centre penitenciari on es trobava Japarov juntament amb altres líders opositors empresonats el 2017, i van alliberar-lo per acabar-se convertint en el primer ministre del país. Finalment, tot i assegurar que tenia les coses sota control, Sooronobai Jeenbekov ha acabat dimitint després de fortes revoltes arreu del país.

Les eleccions fraudulentes que van alçar la revolta

Els observadors internacionals van considerar que les eleccions havien estat fraudulentes i fins i tot la comissió electoral de Kirguizistan va considerar invàlids els resultats dels comicis.