La revista De Groene Amsterdammer, una de les principals publicacions periòdiques holandeses, ha relacionat la rebequeria del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, a la televisió alemanya Deutsche Welle amb "la falta de tradició democràtica" d'Espanya, que acaba traduint-se en conflictes.

"L'actitud de Borrell no és l'única. La falta de tradició democràtica provoca contínuament crítiques a Espanya des de l'estranger. El darrer exemple ha estat la resposta histèrica a la petició que va fer el president mexicà, López Obrador, quan va demanar que es disculpessin per les atrocitats de la conquesta espanyola de Mèxic", ha afegit. 

La revista holandesa repassa com Borrell va deixar plantat el presentador del programa Conflict Zone, del canal internacional de la televisió alemanya, perquè no li van agradar les preguntes. 

De Groene Amsterdammer

Els espanyols s'avergonyeixen del seu ministre, titular de la revista

"El presentador Tim Sebastian va preparar bé la seva entrevista. Va preguntar si Carme Forcadell, l'expresidenta del Parlament català, de 63 anys d'edat, que porta un any i mig empresonada, rep un tracte just si ha d'estar sola a la seva cel·la durant 15 hores al dia, "sense estar condemnada de res". Borrell va reaccionar com si l'hagués picat una abella. "Per què diu això de sense una condemna?". "No ha estat encara jutjada", ha reaccionat Sebastian. Ha estat acusada però no condemnada, ha explicat la revista.

Segons De Groene Amsterdammer, molts espanyols van expressar vergonya a les xarxes socials per l'actitud del ministre, però TVE li va fer una entrevista compensatòria. "Allà, per descomptat va tenir les preguntes correctes (no crítiques)", assegura.