Der Spiegel, la revista alemanya més gran, ha assegurat que "no està clar" (Das ist unklar, en alemany) que Alemanya extradeixi el president Carles Puigdemont. La revista argumenta que està en discussió que es pugui acusar Puigdemont de rebel·lió, perquè a Catalunya no hi va haver cap aixecament violent.

"Els espanyols no van tenir èxit amb la primera sol·licitud d'extradició que van presentar a Bèlgica. Els advocats dels acusats catalans argumenten que delictes com la rebel·lió no existien a Bèlgica ni en altres països europeus i que, per tant, no poden servir de base per a l'extradició", assenyala. Recull l'opinió en el mateix sentit del professor de dret constitucional de la Universitat de Castella-la Manxa Diego López Garrido. "Sense violència, la definició de rebel·lia no es compleix", afirma.

Der Spiegel recorda el que diu el Codi Penal alemany sobre el delicte d'alta traició, que és el que més s'acostaria al que a Espanya se'n diu rebel·lió, i que no fa referència cap secessió sinó més aviat a la Guerra Freda. "Qui es comprometi a deteriorar l'existència de la República Federal d'Alemanya per la força o mitjançant amenaces de força, o a modificar l'ordre constitucional basat en la llei fonamental de la República Federal d'Alemanya serà castigat amb cadena perpètua o una pena de presó de no menys de 10 anys".