Revilla no s'ho creu, i és que resulta difícil de creure, que els 31 trens que el ministeri de transports va encarregar per Cantàbria no passen pels túnels de les línies de territori. "Quan ho vaig saber em vaig preguntar si era el dia de Sants Innocents, un es queda perplex, sembla una pel·lícula de Berlanga", ha dit el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, en una entrevista aquest diumenge a Catalunya Ràdio. "Una de les coses bones que té aquest país són grans empreses de construcció que fan ponts, túnels, línies ferroviàries per tot el món… i aquí, quan es necessita una obra, se suposa que l'empresa que ho fa ja sap el que ha de proporcionar, si és un tren doncs ha de saber l'ample de les rodes i si el tren ha de passar per un túnel, també ho ha de saber", ha afirmat Revilla amb ironia. El president de Cantàbria també ha explicat que quan l'empresa fa la licitació veu que no coincideix l'ample dels vagons amb el dels túnels, i això "s'ho tenen callat durant dos anys i pico".

"De qui és culpa? Perquè la ministra encara no ho té clar... Jo li he dit que aquí algú ha de pagar les conseqüències I necessitem els trens ja perquè aquest és un dels drames d'aquesta regió, els trens que depenen del govern d'Espanya, els trens nostres són de l'època de Kansas-Oregon", ha explicat Revilla, demanant "explicacions i solucions" al ministeri de Transports. El president de la comunitat autònoma també ha destacat que no vol un traspàs de les competències dels trens, ara gestionats pel govern central. "Si ens carreguen un mort, uns trens que no van bé i que hem d'arreglar nosaltres... No ho volem", ha dit contundent.

Hi haurà cessaments a Renfe i Adif

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dissabte "cessaments imminents" a Renfe i Adif per l'error en les determinacions tècniques dels nous trens de rodalies destinats principalment a Cantàbria i Astúries i ha assegurat que el nou model estarà dissenyat a l'estiu, per començar a fabricar-lo immediatament. El Ministeri constituirà un grup de treball, al qual convidarà a participar en els governs de les dues comunitats, per fer seguiment de tot el procés i ha encarregat ja una auditoria interna a Renfe i Adif per "poder determinar amb més detall quan es va produir aquest error".

"No em tremolarà la mà per depurar responsabilitats i evidentment es produiran cessaments imminents tant a Renfe com a Adif per assumir les responsabilitats d'aquest error", ha dit durant una visita a Castro Urdiales la ministra, que ha traslladat "un missatge de disculpa" als càntabres