El president de Cantàbria en funcions, Miguel Ángel Revilla, ha afirmat aquest dimarts que, com a líder del Partit Regionalista (PRC), no vol obstaculitzar un futur govern autonòmic del PP en solitari perquè la regió "no es contamini amb Vox". "El PRC no és un partit de carronyaires i jo, que he defensat aquesta terra per damunt de tot, intentaré que sigui governable i no es contamini amb Vox", ha afirmat durant una entrevista a Espejo Público, en ser preguntat per si el PRC facilitaria un govern del PP, com reclama la seva candidata, María José Sáenz de Buruaga.

El PP va guanyar les eleccions al Parlament càntabre de diumenge passat amb 15 diputats d'un total de 35, per la qual cosa no va obtenir la majoria absoluta. El PRC i el PSOE en van obtenir 8 cadascun i Vox en va aconseguir 4. Revilla, que no ha aclarit de quina forma facilitaria el PRC la governabilitat del PP, ha explicat que aquesta decisió es prendrà aquest dijous en un comitè executiu del partit perquè ell només és "un més" dels 61 membres. "Tenim moltes obres en marxa que s'han d'cabar, no seré ara el que proposi d'obstaculitzar les eleccions a qui ha tingut un resultat tan espectacular (PP)", ha insistit.

Sí ha avançat que intentarà "per tots els mitjans" que Cantàbria "no es contamini" amb un pacte PP-Vox, perquè el de Santiago Abascal és un partit "antiautonomia de Cantàbria" i amb altres "components que estan als antípodes del PRC". Després d'opinar que ell ha fet "una bona feina" durant "tants anys", en els que ha aconseguit posar "a Cantàbria al mapa", Revilla ha dit que no pensa "obstaculitzar" el govern del PP, la qual cosa considera "assenyat" perquè en política "cal col·laborar quan cal col·laborar i ser oposició quan cal ser oposició".

Revilla confirma que no tornarà a presentar-se en altres eleccions

En aquest sentit, ha assegurat que tornarà al Parlament de Cantàbria com a diputat, càrrec que ha definit com a "molt digne", i que farà una "transició" en el PRC perquè "jo ja no torno a presentar-me" a fi de "deixar un partit que pugui continuar funcionant i col·laborar perquè Cantàbria sigui cada dia una mica major". "Les derrotes no li agraden a ningú, però jo les afronto amb naturalitat perquè en política aquestes coses passen i les eufòries cal contenir-les i les derrotes, assumir-les".