El Parlament europeu no ha posat avui cap impediment a la consellera Clara Ponsatí perquè pogués assistir a un debat, cosa que contrasta amb la persecució judicial que pateix a l'Estat espanyol. L'eurodiputat de PP Esteban González Pons havia demanat a l'Eurocambra que prohibís l'entrada a Carles Puigdemont i als consellers, per si venien a un debat, però el Parlament europeu no hi ha accedit, en un clar revés a les intencions espanyoles.

Ponsatí ha assistit amb tota normalitat a un acte sobre el referèndum de l'1-O i la repressió policial, a la seu del legislatiu europeu a Brussel·les, que ha estat organitzat pel grup dels Verds-EFA. La consellera ha presenciat l'acte al costat de l'eurodiputat de la Nova Aliança Flamenca, Mark Demesmaeker. Ponsatí ha aprofitat per saludar Roger Español, el jove que va perdre un ull per una bala de goma durant la repressió contra el referèndum.

González Pons va enviar aquesta setmana una carta al president de l'eurocambra, Antonio Tajani, demanant que es prohibís l'entrada als exiliats catalans, i advertint que "algunes persones" -que no identificava- intentarien "posar les instal·lacions a l'escandalós servei del senyor Puigdemont", cosa que al seu entendre donaria al president en funcions una "plataforma cridanera" des de la qual difondre els seus "propòsits il·lícits".

Sobre els polítics catalans exiliats no hi ha cap ordre de detenció ni a Bèlgica, ni a Europa, ja que només n'hi ha en el territori espanyol.

Clara Ponsatí saludant Roger Español a la seu del Parlament europeu

A l'acte hi han intervingut també Lluís Arcarazo, director del documental "1-O", i els eurodiputats d'ERC Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, que han explicat detalls del que va succeir el dia del referèndum, avui fa 4 mesos.