L'exportaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, s'ha revenjat del que va ser el seu partit i ha fet broma dels polèmics cartells de la campanya de la formació. 

El lema de Ciutadans per aquests comicis és "Que bonic seria tornar a abraçar-nos" i els cartells ho plasmaven amb la frase "Vota abraçada" i amb imatges de persones abraçant-se a si mateixes, obtingudes del popular banc de fotografies Shutterstock.

La campanya va provocar la riota de les xarxes socials durant la tarda d'ahir i Girauta s'hi ha volgut sumar. 

L'exportaveu ha compartit a Twitter una imatge d'ell mateix que va publicar el passat mes de juny i es va convertir en un dels memes més populars de les xarxes. En aquest cas, Girauta ha creat el seu cartell personalitzat amb el lema de Ciutadans. 

La direcció de la campanya de Carlos Carrizosa va decidir retirar els polèmics cartells. Els que han aparegut avui a Barcelona són ben diferents:

 Cartel Ciutadans Barcelona / Marta SánchezCartell de Ciutadans a Barcelona per la campanya electoral del 14-F / Marta Sánchez

L'adquisició de les imatges, de baix cost

Ciutadans s'ha justificat dient que volia donar un missatge als electors, davant les restriccions del confinament per la Covid, però amb la polèmica amb les fotografies la idea ha quedat del tot distorsionada. 

A més, la campanya de Ciutadans ha tingut un baix cost, com a mínim, pel que fa a l'adquisició d'aquestes imatges, ja que comprar la fotografia d'aquest model d'avançada edat té un preu de 0,19 cèntims d'euros i es pot emprar de manera limitada en la seva impressió, publicitat i embalatge, així com distribuir per web de manera il·limitada. 

Ara bé, també existeix l'opció d'adquirir-la de manera il·limitada per la seva distribució en la impressió, publicitat, embalatge i web per un valor de 67,96 euros. 

La imatge de Girauta

El passat mes de juny, Girauta va compartir la famosa imatge on se'l veia assegut en posició pensativa durant una visita a Toledo. "Les punxades pel temps perdut. La dita de no haver-ho malgastat tot", va tuitejar. Els usuaris de Twitter no van trigar gaire a crear nous fotomuntatges: 

Eleccions el 14 de febrer

Les eleccions seran definitivament el 14 de febrer, segons va anunciar ahir el TSJC, que es va reunir i va avançar d'aquesta manera la resolució i l'ha feta pública el primer dia de la campanya electoral. Es van acabar així els 15 dies incerts sobre l'ajornament de les eleccions més inaudites de la història recent de Catalunya.

 

Imatge principal, Juan Carlos Girauta / EuropaPress