Primer dia de campanya i ja ha aparegut la primera gran pífia. Ciutadans ha decidit retirar els seus cartells electorals dels carrers de Catalunya, on apareixien persones abraçant-se a si mateixes, amb imatges obtingudes del popular banc de fotografies Shutterstock.

La campanya ha estat durant tota la tarda la riota de les xarxes socials, i la direcció de la campanya de Carlos Carrizosa ha decidit retirar-la

"Davant les informacions derivades de l'ús de determinades imatges en un producte de la cartelleria electoral de Ciutadans a les eleccions autonòmiques, la formació liberal ha posat en coneixement de l'agència encarregada de la creació de la cartelleria la situació i ha ordenat en aquest mateix instant i de manera immediata la retirada d'aquestes imatges", ha indicat el partit en un comunicat.

Els cartells deien "Vota abraçada" i hi apareixien persones abraçant-se a elles mateixes. 

Diversos usuaris de les xarxes socials s'han fet ressò de la forma com s'havia fet la campanya amb tota mena de comentaris, com el tuitaire Chema Garcia (@ugh_fm), que ha publicat: "El que ha buscat la foto a Shutterstock o és un troll o s'hi ha esforçat poc...". Hi ha publicat, no només la fotografia usada en l'anunci de Cs sinó les altres que hi ha en la mateixa sèrie. El resultat ha estat hilarant.

Ciutadans s'ha justificat dient que volia donar un missatge als electors, davant les restriccions del confinament per la Covid, però amb la polèmica amb les fotografies la idea ha quedat del tot distorsionada. 

A més, la campanya de Ciutadans ha tingut un baix cost, com a mínim, pel que fa a l'adquisició d'aquestes imatges, ja que comprar la fotografia d'aquest model d'avançada edat té un preu de 0,19 cèntims d'euros i es pot emprar de manera limitada en la seva impressió, publicitat i embalatge, així com distribuir per web de manera il·limitada. 

Ara bé, també existeix l'opció d'adquirir-la de manera il·limitada per la seva distribució en la impressió, publicitat, embalatge i web per un valor de 67,96 euros. 

Les eleccions seran definitivament el 14 de febrer, segons ha anunciat el TSJC, que s'ha reunit avui i que ha avançat d'aquesta manera la resolució i l'ha feta pública el primer dia de la campanya electoral. S'han acabat així 15 dies incerts sobre l'ajornament de les eleccions més inaudites de la història recent de Catalunya.