Hi ha hagut reunió d'urgència a La Moncloa després d'una setmana molt convulsa per al PSOE Unidas Podemos. De forma apressada, aquest divendres a la tarda s'ha reunit a La Moncloa la comissió de seguiment de l'acord de coalició. Fonts socialistes confirmen la trobada i tracten de treure-hi ferro. Subratllen la "importància" d'una setmana que ha vist aprovada pel Consell de Ministres la Llei de Llibertat Sexual, una "fita col·lectiva del moviment feminista i una llei de totes". Justament aquesta llei ha evidenciat les desavinences entre els dos socis d'executiu, però també altres assumptes, com la gestió del coronavirus o la comissió d'investigació sobre les activitats de Joan Carles I. És el moment de recosir ferides. Inicialment la reunió estava prevista per dijous que ve.

De la reunió han participat el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños; el cap de gabinet de Sánchez, Iván Redondo; el subsecretari de Presidència, Antonio Hidalgo; la cap de gabinet de Carmen Calvo, Isabel Valldecabres; els portaveus parlamentaris Adriana Lastra i Pablo Echenique; la secretària d’Estat d’Agenda 2030, Ione Belarra; el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, i el diputat de Podemos, Juanma del Olmo.

Després de la reunió d'aquesta tarda, fonts socialistes remarquen que "el treball conjunt de la coalició es basa en el diàleg constant, que fa molt més fort el govern de coalició". En aquest sentit, hi treuen ferro i assenyalen que "la comissió de seguiment aspira a consolidar aquesta nova cultura de coalició, basada en la col·laboració i en el respecte mutu, i mostra la seva disposició quan sigui necessari per a facilitar l'agenda legislativa progressista i el compliment dels compromisos polítics adquirits".

Aquesta trobada estava inicialment prevista per dijous de la setmana que ve. No obstant això, aquesta setmana s’han obert diversos fronts de desavinences, que han aflorat a la llum, per qüestions com la llei de llibertat sexual, la guia del Ministeri de Treball sobre el coronavirus o la comissió d’investigació sobre les activitats irregulars del rei emèrit Joan Carles I. Per això, el PSOE i Unidas Podemos han decidit celebrar aquesta reunió d’urgència a les portes del 8-M.