Les empreses fabricants d'urnes que optaven al concurs obert pel Govern i que aquest dimarts s'ha declarat desert han rebut fortes pressions perquè no s'hi presentessin, segons s'ha explicat en la cimera del Govern i els partits sobiranistes celebrada la tarda d'aquest dimarts al Palau de la Generalitat. Una de les empreses va arribar a rebre una visita de la Guàrdia Civil, segons ha informat TV3.

El president Carles Puigdemont ha reunit representants de Junts pel Sí, la CUP i també les de les entitats sobiranistes a la Casa dels Canonges del Palau de la Generalitat. El president ha garantit que l'1 d'Octubre, data del refrèndum, hi haurà urnes, segons han confirmat a El Nacional fonts coneixedores del contingut de la reunió. "Ningú no ha de patir", han assegurat. 

Justament aquest dimarts s'ha anunciat que ha quedat desert el concurs per les urnes. Tot i que la consellera i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat en roda de premsa que hi haurà urnes pel referèndum, no ha donat més detalls sobre com es resoldrà l'entrebanc, fet que ha deixat "perplexa" la CUP.

La reunió ha començat poc minuts després de les cinc de la tarda d'aquest dimarts i ha acabat a dos quarts de vuit, segons han confirmat fonts del Govern. 

A la cita hi han assistit també el vicepresident, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, alguns diputats de Junts pel Sí i la CUP, com ara Jordi Turull, Marta Rovira, Anna Gabriel, Benet Salellas i Albert Botran, a més dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart.

La reunió entre partits i entitats sobiranistes no és excepcional, ja que ja se n'han celebrat algunes en les últimes setmanes, però sí que arriba en un moment decisiu en la preparació del referèndum.

La reunió s'ha celebrat a una setmana d'anunciar-se els preparatius pel referèndum de l'1-O. Serà el proper 4 de juliol en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i els diputats que han redactat les lleis que donaran cobertura legal al referèndum, explicaran els propers passos de cara al referèndum.