Suspesa al darrer moment. L'entrevista que s'havia de celebrar aquest dilluns entre el president de Colòmbia, Gustavo Petro, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Palacio de Nariño ha quedat ajornada quan el president ja s'havia desplaçat a la seu de l'executiu. La raó ha estat, segons fonts del Govern, "una qüestió rellevant d'ordre públic i violència d'última hora al Cauca", en referència a les protestes dels miners al sud de Colòmbia. Amb tot, poc després de la suspensió de la trobada, el president de la Cambra de Representants, David Racero, ha publicat una piulada amb una fotografia junt a Petro explicant que havien estat reunits amb grups de l'oposició per acordar la reforma de la Salut, un dels projectes clau del govern. Des del Govern s'ha especificat que aquestes han estat les dues qüestions que han acabat bloquejant l'agenda del mandatari colombià.

La reunió, que havia estat confirmada pels dos executius a primera hora de la tarda, s'havia anat ajornant fins quedar fixada per a les sis de la tarda, hora en què Aragonès s'ha desplaçat a la seu del govern colombià. 

La zona del Cauca pateix des de fa dues setmanes una protesta dels miners que ha provocat enfrontaments entre les forces públiques i els manifestants. Pel que fa la reforma de Salut, el president colombià ha mantingut aquesta mateixa tarda al Palau de Nariño, on l'esperava Aragonès, una reunió amb els partits de l'oposició com ha explicat el president de la Cambra de Representants en una piulada poc abans de les nou del vespre.

Des de l'executiu s'ha assenyalat la voluntat d'intentar reagendar la reunió, però aquesta possibilitat es veu limitada per l'agenda de l'expedició catalana que aquest dimarts al vespre sortirà cap a Buenos Aires, per dirigir-se a Uruguai, segona parada del viatge oficial de nou dies del president.

La reunió amb Petro havia de ser la primera que Aragonès celebra amb un cap d'estat i es produïa després que els darrers anys des de la diplomàcia espanyola s'han bloquejat tots els moviments de la Generalitat per contactar amb executius d'altres països.

Tot i aquest canvi a l'agenda, a primera hora de la tarda Aragonès s'ha reunit amb el president de la Cambra de Representants Colombiana. A la nit, al Palacio de Nariño ha mantingut una llarga trobada amb el ministre d'Exteriors, Alvaro Leyva, i una reunió amb el ministre d'Hisenda, José Antonio Ocampo, amb el qual han mantingut una conversa sobre economia després d'explicar-li que va estudiar la seva teoria econòmica a la Universitat.