Els equips negociadors d'ERC i el PSOE s'han reunit aquest dimarts al matí a l'edifici de l'AMB de la Zona Franca. Una trobada que ha durat unes dues hores i mitja i en la que hi han participat els equips negociadors habituals dels dos partits. Gabriel Rufián, Marta Vilalta i Josep Maria Jové per part d'ERC i José Luis Ábalos, Ariadna Lastra i Salvador Illa per part del PSC.

Es tracta de la primera reunió oficial a la capital catalana, la tercera realitzada en total, i arriba després que aquest dilluns els equips negociadors dels dos partits ja es trobessin de forma secreta en aquesta zona de Barcelona per preparar la trobada que està en marxa. La cita d'avui s'ha produït a la setena planta de l'edifici de la seu de l'AMB, concretament Sala de comissió de govern.

A l'espera dels comunicats oficials i del que hagi pogut donar de sí la nova reunió, els dos equips negociadors han arribat a la cita amb dos convenciments: que molt possiblement no serà l'última i que la investidura haurà de ser al gener. El president en funcions i líder socialista, Pedro Sánchez, volia ser investit de nou president abans de Nadal, però el calendari judicial aboca els republicans al gener, amb la decisió de Luxemburg sobre Oriol Junqueras com a principals focus.

A més, les posicions de tots dos partits són encara força allunyades. En les dues reunions oficials anteriors s'han produït diversos avenços, com l'acceptació per part del PSOE que hi ha un "conflicte polític" i que s'ha d'activar una "via política" per resoldre'l, però també hi ha encara moltes arestes. En aquests moments, el que més separa els dos partits és com ha de ser la mesa negociació i la concreció que ha de tenir: format, calendari i compromís de compliment, tal com exigeixen els republicans.