La pancarta a favor dels presos independentistes que l'ajuntament de Girona havia de retirar abans de les 9.15 hores d'aquest dimecres per ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ) ha estat despenjada a primera hora del matí.

Encara que el sindicat Intersindical-CSC havia apuntat a les 7.30 com el moment en què es compliria amb el requeriment de la JEZ, l'operació s'ha dut a terme amb anterioritat i, ara, s'està pendent de la solució que troba l'alcaldessa Marta Madrenas (JxCat).

Madrenas havia substituït en els passats comicis la lona a favor dels presos per una altra amb el lema 'Llibertat d'expressió', però en aquesta ocasió es prohibeix durant el període electoral penjar a la façana de l'ajuntament qualsevol mena de pancarta o símbol.

En qualsevol cas, Intersindical-CSC s'ha compromès a exhibir diàriament a les portes del consistori gironí entre les 12.00 i les 12:10 aquesta pancarta, amb la qual es pretenia substituir la que s'ha despenjat aquest dimecres.

La pancarta, davant de l'ajuntament

La pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics i exiliats' s'ha traslladat a la plaça del Vi de Girona, que creua de punta a punta l'espai.

Els cables que la subjecten surten d'un balcó de l'edifici del Bisbat i van a parar a un altre de particular situat a l'altra banda de la plaça.

Pancarta presos plaça del vi Girona - ACN

La nova pancarta, a més, queda tant sols uns metres per davant de la façana de l'Ajuntament de Girona. El consistori, acatant l'ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ), ha retirat a primera hora del matí la pancarta amb l'escrit 'Llibertat presos polítics' que penjava del balcó principal.