La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha garantit que els resultats de les eleccions del 14 de febrer es faran públics el mateix dia. Tot i que aquesta setmana el Govern va advertir que si no es constitueixen totes les meses, no es podria anunciar l'escrutini el diumenge, ara, amb les dades del Departament d'Exteriors sobre la taula, l'executiu calcula que el 99% de les meses es podran constituir i, per tant, es podran publicar els resultats.

Segons ha explicat, tot i "la preocupació i el malestar" per la data electoral, des del Govern es preveuen uns comicis amb totes les "garanties democràtiques i sanitàries". "Hem vetllat perquè totes les persones, tant votants com membres de meses i treballadors, estiguin segures. Faig una crida a la tranquil·litat, perquè es garantiran tots els protocols i la seguretat. Que ningú deixi de votar per por a unes eleccions no segures", ha explicat. 

En concret, el Departament de Salut calcula que el proper diumenge hi haurà entre 70.000 i 80.000 persones contagiades de Covid i contactes d'aquestes. Tot i això, ha recordat que a tots els col·legis hi haurà un protocol acurat que garanteixi el compliment de totes les mesures, també a la franja prevista per als contagiats, de 7 a 8.

 

D'altra banda, i també de cara a les eleccions, el Govern ha anunciat que gratificarà amb 152 euros tots aquells mossos i policies locals que treballin i col·laborin de manera extraordinària en el procés electoral. Aquest sistema que s'aplicarà en el dispositiu ESCÓ 2021 proposa recuperar de nou la gratificació per agent participant i no per local electoral i va en la línia de les gratificacions actualment existents en les eleccions generals, municipals i europees.

Un total de 14.200 agents dels Mossos i de les policies locals de Catalunya es desplegaran el proper 14-F en els 2.769 col·legis electorals, en el dispositiu de seguretat més important per a uns comicis a Catalunya, en el qual per primera vegada hi haurà un "binomi estàtic" tot el dia en cada punt de votació.

Imatge principal: El Govern, reunit aquest dimarts en el Consell Executiu / Govern