La decisió del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) de retornar la immunitat a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comin està tenint un ampli ressò a Europa, com marquen els principals mitjans europeus. El fet s'ha convertit en un revés evident a la Justícia espanyola, perquè el tribunal europeu ha pres la decisió després que el jutge Pablo Llarena va intentar detenir el president Puigdemont a Sardenya quan va anar de visita a l'Alguer. Fins llavors, la Justícia europea creia que no passava res perquè el Parlament Europeu hagués retirat la immunitat als eurodiputats catalans, però després del que va passar a Sardenya, ha vist que tenen el risc que Espanya els vulgui empresonar. "És una victòria davant les autoritats espanyoles", indica France Presse.

France Presse

"El Tribunal de Justícia de la UE ha restablert la immunitat parlamentària de l'expresident català exiliat Carles Puigdemont i dos dels seus companys, en el que és una victòria davant les autoritats espanyoles", indica l'agència francesa.

Diari nord-americà 'Politico'

"La Fiscalia espanyola no ha respost per ara a la petició que li hem fet d'unes declaracions", lamenta.

Ràdio Televisió belga RTBF

"El recurs de Puigdemont, Ponsatí i Comín al Tribunal de Justícia europeu ha donat els seus fruits", manifesta. 

Diari belga 'Le Soir'

"Puigdemont tornarà a poder viatjar per la Unió Europea sense por de ser arrestat per una ordre de detenció internacional. Amb l'excepció d'Espanya".

Diari 'La libre Belgique'

"Puigdemont ha reaccionat a la xarxa: No surrender"

Diari suís 'Le Temps'

"Hi havia risc de detenció per a una extradició a Espanya perquè els tres eurodiputats segueixen fitxats en el sistema d'informació SIS II compartit pels països de l'espai Schengen"

Emissora nord-americana ABC

"Puigdemont, de 59 anys, ha evitat amb èxit les peticions espanyoles d'extradició des que es va establir a Waterloo, Bèlgica"

Diari francès 'Le Figaro'

"Puigdemont, Ponsatí i Comín són objectiu de les ordres de detenció europees emeses pels tribunals espanyols"

Ràdio França Internacional (RFI)

"Els advocats aplaudeixen la victòria provisional" 

Diari alemany 'Die Zeit'

"Els tres polítics catalans s'enfrontarien a llargues penes de presó a Espanya"