La Unió Europea ja examina la petició per oficialitzar el català, arran de l'acord de Carles Puigdemont amb el PSOE. "El Consell ha rebut una carta del govern espanyol i l'examinarà", deien a Efe fonts comunitàries aquest dijous. Així doncs, es confirma que les institucions europees han començat a abordar la sol·licitud perquè tant el català com el basc i el gallec es converteixin en llengües oficials de la Unió Europea. Aquesta proposta està generant un ressò internacional que està situant la llengua catalana a l'epicentre de molts debats polítics i està fent que mitjans de gran renom, l'endemà de l'anunci del pacte, en parlessin a les seves pàgines. Durant les darreres hores, el reputat diari nord-americà, amb una seu a Europa, Politico, ha creat una enquesta a Twitter on el català és el protagonista.

El mitjà pregunta als seus lectors, i a tots els usuaris de Twitter arreu del món, si creuen que "l'euskera, el català i el gallec han de ser reconeguts com a llengües oficials de la Unió Europea". Les respostes possibles només són dues, 'sí' o 'no', però amb una característica especial: tant la paraula 'sí', com la paraula 'no', estan escrites en anglès, euskera, català i gallec. Quan encara queden 8 hores perquè els internautes segueixin votant, s'han registrat un total de 13.150 vots i el 'sí' guanya el 'no' amb un 89,7% dels vots davant el 10,3%.

Politico, publicava aquest divendres una notícia titulada "La promesa poliglota de Sánchez: portar les altres llengües d'Espanya a Brussel·les". El text descrivia Sánchez com "l'heroi del multilingüisme" i afegia que "a Brussel·les, el líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, diu que espera que Espanya faci servir el seu torn a la presidència del Consell d'Europa per ajudar a tirar endavant la proposta d'oficialització del català".

Les 24 llengües oficials a la UE, a l'espera del català, el basc i el gallec

Actualment, hi ha 24 llengües oficials a la Unió Europea (UE). Concretament, es tracta de l'alemany, el francès, l'italià, el neerlandès, el danès, l'anglès, el grec, l'espanyol, el portuguès, el finès, el suec, el txec, l'eslovac, l'eslovè, l'estonià, l'hongarès, el letó, el lituà, el maltès, el polonès, el búlgar, l'irlandès, el romanès i el croat. Si finalment es fa realitat l'oficialització del català, el gallec i el basc a la Unió Europea, tal com ha acordat el president a l'exili, Carles Puigdemont, amb el president espanyol, Pedro Sánchez, ja en seran 27.