L'alcaldable de Junt a les eleccions municipals de Barcelona 2023, Xavier Trias, s'ha manifestat sobre el pagament de 25.000 euros que la policia patriòtica va fer a un agent francès per aconseguir el seu suposat compte bancari a Andorra. Trias ha denunciat l'atac "amb mentides i falsedats" que va rebre l'any 2014 a les portes de les eleccions municipals "amb l’objectiu de destruir-me políticament". Sobre la informació que ha publicat aquest dimecres Rac 1, el candidat de Junts a l'alcaldia ha assegurat que es tracten "d'informacions que confirmen la conxorxa corrupta posada en marxa des dels mateixos despatxos del govern de l’Estat, amb l’excusa que estaven salvant Espanya". 

Xavier Trias ha indicat que amb la informació publicada es confirma el que ja sabien "que s'ho van inventar tot". A través d'un vídeo difós als mitjans, ha condemnat que es van gastar fons reservats sense cap mania i, a més, "que van intentar clarament influir en les eleccions, en totes, les municipals i les de la Generalitat". Trias ha assenyalat que cada dia descobreixen coses noves sobre la difamació que va patir l'any 2014. Amb tot, ha lamentat que cap fiscal ni jutge obri cap causa o investigació "ja ho he denunciat i no ha servit de res". A les portes de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, ha lamentat l'actuació de "tots aquells que sense vergonya" s'han aprofitat d'aquestes mentides per "treure'n un rèdit electoral encara avui". 

 

Aquest dimecres s'ha sabut que la policia patriòtica de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va pagar 25.000 euros provinents de fons reservats a un policia francès per aconseguir el suposat compte bancari de Trias a Andorra. I és que la informació sobre aquest compte fictici va acabar publicada a la portada d'El Mundo pocs dies abans de la consulta independentista del 9 de novembre del 2014. És a dir, que darrere la filtració d'aquest compte hi ha l'esmentada policia patriòtica que actuava sota les ordres de Fernández Díaz.

El cos parapolicial es va posar en contacte amb el servei de vigilància de duanes de França, amb una figura important de les forces de seguretat franceses que tenia relació amb el comissari Enrique García Castaño, qui es va posar en contacte amb el seu amic francès per preguntar-li si tenia informació sobre algun compte bancari d'algun dirigent independentista a l'estranger. L'amic francès de Castaño tenia accés a la llista Falciani, que conté els noms d'uns 130.000 evasors fiscals amb comptes no declarats a Suïssa. El comissari va pagar 25.000 euros en efectiu amb el permís d'Interior i l'amic francès va comunicar-li que tenia informació d'un compte de Xavier Trias a Andorra. Però el compte era fals, Castaño no ho va comprovar i es va filtrar la informació a El Mundo.