La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va ser escridassada aquest dissabte en un acte a París, en un homenatge en record de "la Nou", formada essencialment per republicans espanyols que s'havien exiliat després de la Guerra Civil.

Arrel dels fets, el president de la Generalitat, Quim Torra, considera que l'estat espanyol s'ha de "republicanitzar". "Espanya necessita una política de memòria històrica decidida, valenta, creïble. Avui fa un any s’aprovava el decret urgent d’exhumació del dictador Franco. Segueix al Valle de los Caídos. I així tot", ha escrit al seu compte de Twitter.

El govern de Pedro Sánchez ha rebutjat una petició, a través del Portal de Transparència, en la qual se sol·licitava l'informe de la Delegació del Govern en la Comunitat de Madrid en el qual es basa la seva decisió d'inhumar a Francisco Franco al cementiri del Pardo (Madrid). En la resolució, signada des de la Secretaria General de Coordinació Territorial del Ministeri de Política Territorial, s'esgrimeixen qüestions de "seguretat pública" per a rebutjar la sol·licitud.