Vox és escridassat a la majoria de municipis per on passa a fer campanya en aquestes eleccions catalanes. Però avui, la seva darrera visita al municipi de les Borges Blanques s'ha trobat amb una resposta d'allò més original. El candidat al Parlament d'aquest partit d'ultradreta, Toni López, havia anunciat que estaria  les 10h del matí abanderant una carpa que han instal·lat, per més inri, a la plaça 1 d'octubre d'aquesta població.

Més enllà d'alguns crits espontanis com "fora feixistes dels nostres pobles", la resposta més gran ha estat una estelada. Aquesta, s'ha desplegat just quan han arribat i ha tapat tota la façana principal que hi havia just al darrere de la carpa. La imatge de la bandera, al costat de la carpa verda, ha estat desproporcionada i ha provocat els somriures i les mofes de tots els qui han vingut a recriminar la visita de Vox.

Els residuals simpatitzants de Vox que s'han desplaçat fins les Borges Blanques, han volgut retransmetre una aparent por que estaven passant per culpa dels vilatans: "Hi ha 100 persones, els tenim a sobre, no hi ha distància. Per què els comandaments polítics permeten una turba separatista que acusa els nostres afiliats i simpatitzants a tots els nostres actes?".

Les imatges manipulades difoses per Vox topen amb la realitat. Novament, i com ja ha passat en altres municipis, els mossos s'han desplaçat fins allà i han protegit la carpa malgrat que no hi havia, en cap moment, amenaces de violència. S'ha instal·lat un cordó que ha provocat la indignació dels manifestants.

Foto: imatge de recurs d'un acte de Vox en un municipi català / Font: @tonilopez_Vox