El catedràtic Ferran Requejo ha considerat al setmanari francès L'Express que si els grups independentistes votessin a favor dels pressupostos de Pedro Sánchez, rebaixarien la tensió amb l'Estat però tindria l'efecte contrari a Catalunya. "Acceptar votar el pressupost reduiria les tensions amb Espanya, però augmentaria a Catalunya", ha indicat. 

Requejo és catedràtic de ciència política a la Universitat Pompeu Fabra, on actualment dirigeix el Grup de Recerca en Teoria Política (GRTP). A més, ha dirigit el programa de doctorat "Política i ciències socials" , el màster "Democràcies actuals: Nacionalisme, federalisme i multiculturalitat i el màster "Filosofia Política" a la mateixa universitat. 

L'article​, publicat aquest dissabte a l'Express, narra la trobada de l'autora, Catherine Gouëset, amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners. Sota el títol Somni d'independència darrere de les reixes, la periodista repassa l'actualitat catalana des de la situació dels presos polítics fins els pressupostos de Sánchez i l'auge de Vox.