Des que el passat divendres JxCAT no va donar suport a la investidura de Pere Aragonès, republicans i Junts han viscut un cap de setmana immers en un escenari de focs creuats. El dirigent d'ERC Joan Tardà aquest dissabte assegurava que l'abstenció de JxCAT a la investidura d'Aragonès es devia a una "rebequeria" de la formació liderada pel president Carles Puigdemont. "S’ha d’entendre la rebequeria. No és fàcil acceptar que els masovers vagin per endavant quan sempre has estat senyor", va assenyalar ahir irònicament Tardà, en clara referència a les relacions socials del feudalisme. La resposta del president a l'exili no s'ha fet esperar ni 24 hores i, coincidint amb el diumenge de rams, Puigdemont ha rememorat el passat treballador de la seva família.

"Avui és diumenge de rams. És el dia de l'any que a la pastisseria de casa es fan més tortells. En la nostra adolescència hi ajudàvem tots; a mi em tocava muntar la nata", ha piulat Puigdemont en un fil de Twitter.

Pastisseria puigdemont pinterest

La pastisseria Puigdemont a Amer / Pinterest

Dificultats de la feina

En aquesta jornada es trobaven dues complicacions. La primera és que, com que coincidia amb el canvi horari, dormien una hora menys. "La segona era pitjor: era el dia que la hidroelèctrica escollia per fer manteniment, i deixava sense llum de força tota la nostra zona", ha relatat Puigdemont.

Per això, havia de fer bona part de la tasca manualment, en una jornada laboral que començava a la matinada i s'allargava fins a gairebé les tres de la tarda. En aquest temps, muntava litres de nata perquè el seu pare i germà poguessin farcir els tortells, per la qual cosa, ha recordat que, pràcticament, es convertia en una "batedora humana". El ritme de l'obrador, ha exposat, era com el d'una òpera. "Llarg, coral, intens, amb moments de dramatisme ("Ens quedarem sense nata!") i sempre amb un gran final. Exhaustos, però satisfets", ha narrat.

"Érem gent normal i treballadora servint gent normal i treballadora en una festa que vèiem, amb els nostres ulls de nens o adolescents, com un primer esclat d'alegria després de la foscor hivernal", ha defensat Puigdemont a Twitter, on ha afegit: "No sé si és una història de senyors i de masovers. És una història normal d'un país de gent treballadora, a voltes sacrificada, acostumada a superar dificultats sense plànyer-se'n més del compte. Tant se val de quin racó parlem, si de ciutat o de muntanya. A tot arreu és igual".

tuit puigdemont respuesta Tardà

El president ha acabat el seu fil amb una referència a la situació actual marcada per la pandèmia de la Covid, així com per les conseqüències econòmiques i socials que ha comportat. "Les dificultats avui són molt serioses. La crisi derivada de la Covid amenaça negocis, empreses i per tant llocs de treball. Menys recaptació, menys recursos per a les polítiques socials, i alhora més necessitats. No és un simple tall de llum. I per això ens n'hem de sortir tots", ha conclòs Puigdemont.