L'amenaça de la repetició electoral es perfila a l'horitzó. Si Alberto Núñez Feijóo, el candidat popular, no aconsegueix el suport necessari per arribar a la Moncloa a les sessions d'investidures previstes pel 26, 27 i 29 de setembre i Pedro Sánchez tampoc aconsegueix una majoria viable, les urnes tornaran als carrers de l'Estat espanyol per aconseguir un govern estable. Les esperances que una repetició electoral podria donar una majoria més clara, queden en paper mullat després de la darrera enquesta de Sigma Dos per a El Mundo, mostra un escenari igualment dividit. El PP guanyaria un parell de diputats, però lluny de tenir la Moncloa més a prop, és més, l'actor clau per la governabilitat espanyola tornaria a ser Junts per Catalunya

Fins a tres diputats més, aquest seria el gran canvi que tindrien els populars amb uns nous comicis generals. És a dir, passarien de 137 a 140. Tot plegat lluny de poder governar en solitari. Ni tan sols amb el suport del seu soci més fidel: Vox. La formació d'extrema dreta tornar a recular, aquest cop un diputat menys. Després de la patacada del 23-J, aquesta disminució és menor però no menys dolorosa. La formació d'Abascal minva i no és el partit fonamental per governar l'Estat que esperaven, ja que es quedarien amb només 32 diputats. 

Per altra banda, no és que li vagi molt millor al PSOE, que després de guanyar diputats contra tot pronòstic a les darreres generals, aquest cop es preveu que en pugui perdre dos, quedant-se en 119. El seu principal soci. Sumar, es quedaria igual, amb 31 diputats, menys que quan aquest espai de l'esquerra espanyola es presentava com Unidas Podemos. Així doncs, ni socialistes ni Sumar arriben tampoc per si sols a la Moncloa. De nou dependria de qui negocia millor amb les formacions de la resta de l'Estat. 

enquesta elmundo 28 agost
Font: El Mundo

Junts torna a tenir un paper destacat 

L'enquesta mostra que Junts per Catalunya podria perdre un diputat en una possible repetició electoral. Malgrat quedar-se amb 6 representants, malgrat tenir menys diputats que actualment, el paper clau de Junts rau en el fet que no s'han compromès amb Pedro Sánchez, com si van apuntar altres formacions com ERC, EH Bildu o el PNB. Encara que sigui en contraposició a Feijóo, aquestes formacions s'han decantat més per una repetició de l'Executiu actual, atès que no els ha sortit malament segons el sondeig. 

Per la seva banda, ERC repetiria els resultats actuals: 7 diputats. En comparació als resultats del 2019 segueixen en una situació crítica, però es pot dir que els republicans esmorteixen la caiguda. Bildu guanyaria algun diputat, arribant als 7, mentre PNB en perdria un i es quedaria amb 4.