Cleca per al fiscal que va assetjar una menor i que va anar contra Carles Puigdemont per Aigües de Girona. El Tribunal Constitucional ha fallat que es va denegar de "manera manifestament infundada i irraonable" les actuacions practicades durant la investigació contra el fiscal José Grinda per un delicte contra la intimitat d'una menor. Ara el TC ha decidit donar empara a Miriam Serrano, la jove víctima que quan va denunciar el fiscal el 2009 tenia 15 anys, segons avança The Objective. La noia va intentar reobrir el seu cas per reprendre accions civils i el Jutjat d'Instrucció número 1 de Alcalá la Real i l'Audiència Provincial de Jaén s'hi van oposar. La víctima va presentar el recurs d’empara al Tribunal Constitucional perquè no va ser informada en el seu moment que el cas contra José Grinda va ser arxivat de forma definitiva l’any 2013, ni se li va donar accés a les diligències que es van practicar. 

Ara, el tribunal de garanties considera que les dues instàncies judicials van vulnerar el dret a la tutela judicial efectiva de la jove quan li van negar l'accés a les actuacions judicials del cas. El citat digital, que ha tingut accés a la sentència del TC, subratlla que encara resulta més refutable si es es considera que a Miriam Serrano mai se la va avisar de les interlocutòries d'arxivament de la causa. Els fets van passar l'any 2009 quan la mare de la víctima, que en aquell moment tenia 15 anys, va denunciar davant la Guàrdia Civil que la seva filla "estava en contacte amb una persona per Internet la qual li havia ensenyat vídeos pornogràfics i li havia demanat que es despullés". En el moment de la denúncia no se sabia qui era l'interlocutor de la jove, però en un dels vídeos se li veia la cara i van poder descobrir que es tractava del fiscal José Grinda. Un jutjat va iniciar les diligències però la fiscalia es va oposar a processa Grinda considerant que els fets no estaven suficientment provats. El cas va ser sobresegut provisionalment el 2013 i va acabar arxivant-se de manera definitiva el 2017. Amb tot això, José Grinda va quedar exonerat.

La relació amb Puigdemont

El món és molt petit i dona la casualitat que aquest fiscal va anar contra Carles Puigdemont pel conegut cas d'Aigües de Girona, ja arxivat. Es tractava d'una investigació penal sobre la gestió del president Carles Puigdemont quan va ser alcalde de Girona. Es tractava d'una transferència en la decisió de fons del cànon municipal d'aigua per comprar una col·lecció d'obres d'art per al consistori entre 2013 i 2014. L'escrit del Suprem va ser clar: "No resulta apreciable l'existència d'un artifici per defraudar l'Ajuntament de Girona ni veu delicte de falsedat". 

Els jutges no hi van veure delicte, en tot cas una infracció administrativa. "Vist certa la il·legalitat administrativa, per haver-se utilitzat el cànon de l'aigua sense respectar els seus límits finalístics i pressupostaris, no es pot entendre que la resolució dictada ho hagi estat per òrgan incompetent, ni que s'hagi prescindit de les normes essencials del procediment, ni que sigui conseqüència de la comissió d'una infracció penal o expressió d'aquesta, sobretot si es té en compte que la desviació de finalitat pública avui constitueix sense més un il·lícit administratiu ", assenyalava l'acta.