Renfe ha retornat una carta a l'Ajuntament del Brull, a la comarca d'Osona, perquè està escrita en català. Amb un retolador damunt del mateix sobre, s'hi pot llegir: "Devolver. No lengua oficial, solo catalán".

Així mateix ho ha explicat l'alcalde de la localitat, Ferran Teixidor, a l'emissora Rac1, que ha afegit que tot i que en principi es pensaven que es tractava d'una broma o d'un error de correus, un empleat de Renfe es va posar en contacte amb l'Ajuntament i els va explicar que "no entenien" la carta. Teixidor ha qualificat el fet d'"incomprensible" i ha assegurat que envien cartes a Brussel·les "sense cap problema".

La carta, escrita íntegrament en català, era una moció que demanava a la companyia la racionalització d'horaris de la línia de Rodalies R3.

L'alcalde també ha explicat en l'entrevista que es van demanar explicacions a la companyia i que els van dir que probablement la persona que va rebre la carta no entenia el català i va demanar la carta en castellà a l'Ajuntament per tal d'agilitzar la resposta.