El relator especial de les Nacions Unides sobre la independència dels magistrats i advocats, Diego García-Sayán, ha mostrat la seva preocupació pels "presumptes atacs" contra l'advocat Gonzalo Boye.

Gacía-Sayán reclama que l'exercici de la professió ha d'estar "lliure d'influències, pressions o control polític o governamental". El relator reclama que les autoritats espanyoles garanteixin les condicions adequades per al lliure exercici de la professió.

Boye, advocat dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, ha estat imputat per l'Audiència per blanqueig de capitals després que la policia estigués tot el dia d'ahir escorcollant casa seva i el seu despatx professional. Boye ha estat citat a declarar mañana.

García-Sayán, que va ocupar diferents ministeris al Perú i és membre de la Cort Iberoamericana de Drets Humans, responia amb el seu tuit a una piulada d'una advocada especialista en dret internacional, que denuncia que Boye ha quedat situat en l'objectiu per la seva feina com a advocat del moviment independentista i reclama que la professió treballi plegada contra els atacs a la independència dels advocats.

Precisament, ahir mateix el Centre Europeu de Drets Constitucionals i Humans va denunciar l'operació contra l'advocat de Puigdemont davant del relator especial de l'ONU.

Aquesta entitat, que agrupa advocats de drets humans, entre els quals Boye, va emetre un comunicat denunciant que la investigació està basada en un "pretext fals amb l'objectiu de desacreditar" Boye.