La reina Sofia ha rebut avui la Medalla d'Or del Cercle del Liceu "pel seu constant suport a les arts, la música i, en concret, al Gran Teatre del Liceu i a la seva reconstrucció després del gran incendi del 1994", segons el president de la junta de govern del Cercle, Ignacio García-Nieto.

En el seu discurs, la Reina ha agraït el reconeixement del Cercle del Liceu i ha ressaltat l'"estret vincle" que ha sentit sempre "amb el Liceu, amb la música i amb la meravellosa ciutat de Barcelona". La reina Sofia ha afegit que "avui el Liceu és una realitat viva i puixant, que enorgulleix Barcelona i que és mostra del millor esperit de superació, lligat a l'excel·lència i la cultura".

La Reina emèrita ha acabat el seu discurs d'agraïment amb una frase en català: "Moltes gràcies per l'honor que m'heu concedit atorgant-me la medalla d'or del Cercle de Liceu". 

L'acte de lliurament ha tingut lloc en el transcurs d'un sopar de gala al Foyer del Gran Teatre del Liceu, al qual han assistit 300 persones, entre socis del Cercle del Liceu i autoritats.

Amb Santamaría i Millo

Entre les autoritats que han rebut la reina Sofia hi havia la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que avui ha visitat Barcelona. També hi eren el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el tinent general Ricardo Álvarez Espejo, el secretari general de Cultura de la Generalitat, Pau Villòria, i el president de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany.

Per part del Cercle hi han acudit membres destacats, com Juan Eusebio Pujol, Francisco Gaudier, Carmen Mateu de Suqué, el Comte de Godó, José Esteve, Lluís Sans, María Reig, Ernestina Torelló, Elena Barraquer, Roger Guasch, Mar Raventós, Lluis Reverter, Susana Gallardo, Josep Cusí, Francisco Daurella i Carlos Cuatrecasas Targa, entre d'altres.

Personalitats de l'àmbit artístic i cultural com Montserrat Caballé, Plácido Domingo, Josep Carreras, Mario Vargas Llosa, Joan Antoni Samaranch i Leopoldo Rodés, entre d'altres, han estat distingits en anteriors edicions amb la Medalla d'Or del Cercle del Liceu.

El Cercle del Liceu es va inaugurar el 1847 i és el club més antic d'Espanya que s'ha mantingut a la seva seu original, amb 170 anys d'història i més de 900 socis en l'actualitat.