El rei Felip VI tornarà a visitar Barcelona per sisè cop aquest any. Ho farà aquest divendres dia 4 de novembre acompanyat de la reina Letizia. Els Reis assistiran a última hora de la tarda a la cerimònia de commemoració del 175 aniversari del Cercle del Liceu, que se celebrarà en l'emblemàtic teatre barceloní que li dona nom i amb el qual comparteix edifici. Les visites de Felip VI a Barcelona van començar enguany amb la seva assistència al sopar amb motiu del Mobile World Congress a finals de febrer. En aquella ocasió, el monarca no va ser rebut a la seva arribada ni pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Ni Aragonès ni Colau van participar tampoc en la salutació institucional una vegada dins del recinte, si bé van haver de compartir la taula central al costat del monarca i el president del Govern, Pedro Sánchez, així com altres convidats. A principis d'abril, el Rei va participar en la inauguració del saló internacional Alimentària. En aquesta ocasió, sí que va estar acompanyat tant per Aragonès com per Colau. Posteriorment, va fer una visita al Port Olímpic en la qual sí que va haver-hi presència de l'Ajuntament però no del Govern.

Al maig, Felip VI va assistir a la reunió anual del Cercle d'Economia i tampoc en aquesta ocasió li va rebre cap integrant del Govern de Pere Aragonès. Hores abans, havia acudit al costat de Letizia al lliurament dels Premis Nacionals de Recerca i a la seva arribada tampoc van ser rebuts per cap membre del Govern ni l'Ajuntament, malgrat que a l'interior ja es trobava Colau. A aquest acte havia d'acudir la llavors consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, qui va justificar la seva absència per l'espionatge a líders polítics i socials catalans amb el programari Pegasus, argumentant que el premiat en 2021, Elias Campo, va ser espiat per Pegasus al costat de la seva dona i el seu fill, és un dels autors de l'informe de Citizen Lab.

Abans de l'estiu, va acudir a principis de juliol al costat de la Reina, la Princesa d'Astúries i la infanta Sofía a Cornellà de Llobregat, on en aquesta ocasió es van lliurar els Premis Princesa de Girona, acte en el qual no va haver-hi presència institucional de la Generalitat. Felip va estar per última vegada a la ciutat el passat 13 de novembre amb motiu de la inauguració del Saló Nàutic en el port de Barcelona. Llavors, no va acudir cap conseller del Govern mentre que Colau va enviar al seu número dos, el tinent d'alcalde Jaume Collboni.