El rei Felip VI farà una ronda de consultes amb els partits polítics dilluns i dimarts de la setmana que ve per acabar de sondejar les possibilitats d’una hipotètica investidura. Així ho ha fet públic mitjançant un comunicat de la Casa Reial després de rebre a al Palau de la Zarzuela a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. La ronda de consultes arriba amb les negociacions trencades per a la investidura de Pedro Sánchez.

En aquesta nova ronda, que tindrà lloc a una setmana del deadline, Felip VI tornarà a reunir-se amb els representants de tots els partits amb representació a les Corts espanyoles. El monarca haurà de sondejar si hi ha marge per tornar a proposar un candidat per a la investidura o no. A Ferraz contemplen rebutjar la candidatura, com ja va fer Mariano Rajoy el 2016, si no té els suports lligats. El 23 de setembre finalitza el termini abans de la convocatòria automàtica d'eleccions generals.

Com ja ha fet en anteriors ocasions, i com va fer el passat juliol, ERC no assistirà a la nova ronda de consultes del rei. Ho fan en protesta després que el monarca no volgués rebre Carme Forcadell quan va ser escollida presidenta del Parlament.