Davant els diversos intents fallits d'investidura, el rei Felip VI tancarà dimarts vinent la ronda de consultes amb els representants dels diversos partits polítics. La Casa Reial ha publicat avui el calendari de les reunions que, com les dues últimes vegades, se succeirà per ordre de menor a major representació parlamentària al Congrés.

També com les altres voltes, Esquerra i EH Bildu tornaran a plantar el Monarca. El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, serà l'últim a trobar-se amb Felip VI i ho farà a les 17.30 hores de dimarts amb la intenció de comunicar-li que no té els suports per ser investit, just una hora després que el Rei es trobi amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

La diferència, però, entre les altres dues rondes de consultes és que aquesta vegada serà una ronda exprés de dos dies, en lloc d'ocupar l'agenda del Monarca de tota una setmana.

En cas que no trobi un candidat que tingui el suport per ser investit, el 3 de maig es dissoldrien les Corts i es convocarien automàticament noves eleccions per al pròxim 26 de juny, en què el panorama polític podria tornar a quedar molt similar a l'actual. Aquesta seria la primera vegada a la història de la democràcia d'Espanya en què es repetirien uns comicis.