El rei Felip VI, la reina Letícia i el president espanyol, Pedro Sánchez, plantaran els premis Goya que es concedeixen dissabte vinent a Sevilla, en plena crisi institucional de l'Estat: Amb un govern en minoria i sense capacitat per ara per aprovar els pressupostos, i una institució monàrquica qüestionada a Catalunya i en medis republicans espanyols.

Fonts de l'Acadèmia del Cinema Espanyol han indicat que havien convidat Felip VI i Letícia, i han afegit que l'absència de la reina ha decebut el sector. El Rei va assistir l'any 2000 a la gala del cinema espanyol, coincidint amb el seu 32 aniversari, quan el director Pedro Almodóvar li va cantar Aniversari feliç després de recollir el premi a la millor direcció per Todo sobre mi madre. Els temps han canviat molt per a la monarquia espanyola.

Sánchez acudia als premis quan era cap de l'oposició, i també ho va fer José Luis Rodríguez Zapatero quan era president del govern, l'any 2005. 

La representació institucional als premis serà de segon nivell, només amb la ministra d'Educació i portaveu, Isabel Celaá, i el ministre de Cultura, José Guirao.

Qui sí que podria assistir a la gala és el president del PP, Pablo Casado, si bé fonts del partit precisen que no està tancada l'agenda del cap de setmana, a més dels representants del nou govern andalús amb el suport de PP-Cs-Vox. Tot i això l'Acadèmia del Cinema Espanyol no ha convidat Vox, cosa que ha molestat el partit de Santiago Abascal.