El rei Joan Carles serà sotmès a una intervenció quirúrgica cardíaca dissabte vinent, 24 d'agost, una operació programada després de la seva última revisió mèdica periòdica anual.

Joan Carles es va sotmetre els dies 11 i 12 de juny a aquesta revisió mèdica en la qual, segons la Casa Reial, es va constatar la necessitat de programar aquesta intervenció per a finals d'agost.

L'operació tindrà lloc a la clínica Quirón de Pozuelo de Alarcón, a Madrid.

Vida normal

Després de la revisió de juny, el rei Joan Carles ha fet vida normal i fins i tot va participar el passat 9 d'agost al Campionat d'Món de Vela a Finlàndia, en què el seu vaixell, el 'Bribón Movistar', va revalidar el seu títol de campió del món de 6 Metres.

Aquesta dada, juntament amb el fet que el pacient ingressarà a la clínica el mateix dia de la seva intervenció, denota que l'operació en si no és d'alt risc.

El Palau de la Zarzuela, en canvi, no ha ofert més detalls sobre l'operació i remet a la informació que l'equip mèdic pugui oferir un cop finalitzada la intervenció.

Sense activitat oficial des de juny

Joan Carles, de 81 anys, va decidir abandonar la seva activitat oficial el passat 2 de juny, encara que des d'aleshores se li ha vist en nombrosos actes privats.

L'última operació de Joan Carles va ser com a conseqüència d'una lesió cutània per sobreexposició al sol que se li va extirpar de forma preventiva amb una curació total, segons va informar Sarsuela el passat 10 d'abril.

A més, l'anterior cap de l'Estat va passar per la sala d'operacions el 7 d'abril de l'any passat, quan se li va substituir la pròtesi que se li va implantar al genoll dret el 2011.

La d'aquest cap de setmana serà la setzena intervenció quirúrgica en la vida del rei emèrit. Des que el 1954 el van operar d'una apendicitis, Joan Carles ha passat per sala d'operacions una quinzena de vegades.