El jutge d'instrucció del cas Nóos, José Castro, ha assegurat aquest dimarts que el rei emèrit hauria d'haver declarat "com a imputat" en el marc del judici pel cas Nóos. El magistrat ho argumenta amb la donació d'1,5 milions d'euros que el borbó va fer a la infanta Cristina per comprar el palauet de Pedralbes.

Castro s'ha expressat així en una entrevista a Al Rojo Vivo, de La Sexta, després que l'exfiscal Pedro Horrach s'hagi expressat en termes semblants. Horrach havia assegurat que el rei Joan Carles I hauria d'haver declarat "com a testimoni" si la seva figura "no fos inviolable". Castro, malgrat tot, hi ha afegit un matís i ha dit que "més que com a testimoni", el monarca hauria d'haver declarat "com a imputat".

"El senyor Juan Carlos hauria d'haver declarat més com a imputat que com a testimoni tenint en compte que hi ha un préstec fet a la seva filla", ha apuntat el jutge d'instrucció.

Les declaracions de Castro arriben després que el Tribunal Suprem hagi condemnat Iñaki Urdangarin a cinc anys i deu mesos de presó en el marc del cas Nóos. L'Alt Tribunal ha ratificat així la condemna, i l'exduc haurà d'ingressar a la presó, encara que ha rebaixat cinc mesos la pena de presó. Aquest mateix dimecres l'Audiència de Palma l'ha citat per lliurar-li l'ordre de presó.