Fa només dos anys, el rei emèrit Joan Carles I va admetre per carta la donació de 76 milions de dòlars a la seva amant, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Així ho confirma la misiva del 2018 firmada a mà pel mateix emèrit, i a la qual ha tingut accés El Confidencial

L'enviament de la carta dirigida a l'advocat Dante Canónica, implicat en els negocis bruts del rei amb l'Aràbia Saudita, coincideix amb l'inici de la investigació als comptes de Joan Carles a Suïssa. En la carta, escrita en francès, l'emèrit intenta desactivar les acusacions de blanqueig de diners i moviments sospitosos. Per això, l'objectiu de l'escrit és negar que Corinna és el seu testaferro i que no va manejar fons al seu nom, però alhora admet que li va realitzar una donació el 2012 de 76 milions de dòlars. "Estimat mestre. Et confirmo de nou, com ja vaig indicar en l'època dels nostres contactes, que la donació realitzada el 2012 a Corinna era irrevocable. Ella mai va manejar, després de la donació, els béns transferits en el meu nom", assegura el document publicat per El Confidencial.

76 milions com a regal

La carta també diu que Corinna mai va tornar aquells diners. "No he rebut cap devolució per part seva. No l'he sol·licitat mai. Corinna mai ha manejat diners en el meu nom, al contrari del que diu la premsa espanyola", es defensa l'emèrit en la carta. Justament aquell any, ja van començar a sortir informacions sobre les pressumptes corrupcions de l'emèrit, i les confessions del comisari Villarejo indicaven directament que l'emèrit utilitzava Corinna per amagar patrimoni a l'estranger.

Corinna GTRES

L'amant del rei emèrit, i beneficiària dels 72 milions de dòlars, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. / GTRES

Les acusacions de Corinna

Des de l'entron del rei emèrit i fins i tot la mateixa Corinna Larsen han defensat que aquells diners van ser una donació desinteressada. Ara bé, Corinna ha destapat recentment altres escàndols del Joan Carles I. En una entrevista a la BBC, ha destacat que el compte amb 65 milions d'euros a Suïssa del rei emèrit no és l'únic que podria tenir en altres països. "Hi haurà centenars de comptes en altres jurisdiccions", ha ressaltat.

Justament per aquest compte a Suïssa, l'emèrit  està sent investigat per una presumpta trama de corrupció per haver cobrat comissions il·legals durant la construcció de l'AVE de la Meca a Medina. 

Imatge principal: El rei emèrit, Joan Carles I. / Efe