El rei Joan Carles ha anunciat la seva voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals i completar la seva retirada de la vida pública a partir del 2 de juny, quan es compleixen cinc anys de l'abdicació, segons un comunicat de la Zarzuela.

joan carles elena victoria efe

Efe

joan carles infanta elena gtres

GTRES

Joan Carles ha comunicat al Rei, Felip VI, aquesta decisió mitjançant una carta en la qual recorda que es compleixen cinc anys d'aquesta abdicació i subratlla que creu que ha arribat el moment de "passar una nova pàgina en la meva vida".

rampa joan carles EFE

"Des de l'any passat, quan vaig celebrar el meu 80è aniversari, he estat madurant aquesta idea, que es va reafirmar amb motiu de la inoblidable commemoració del 40è aniversari de la nostra Constitució a les Corts Generals", afegeix a la carta, en la qual assegura que es tracta d'una "ferma i meditada convicció".

Aquest acte solemne al Congrés assegura que va estar ple d'emoció per a ell i que li va fer evocar, "amb orgull i admiració, el record de tantes persones que van contribuir a fer possible la Transició política i renovar ―afirma― el meu sentiment de permanent gratitud cap al poble espanyol". Un poble que considera que és "l'artífex i principal protagonista d'aquella transcendental etapa de la nostra història recent".

"Amb una ferma i meditada convicció, avui t'expresso la meva voluntat i desig de fer aquest pas i deixar de desenvolupar activitats institucionals a partir del pròxim 2 de juny", avança en la seva carta dirigida a Felip VI. Una missiva en la qual també assegura que pren la seva decisió "des del gran afecte i orgull de pare que ―subratlla― sento per tu". "Amb la meva lleialtat sempre. Una grandíssima abraçada del teu pare", acaba escrivint Joan Carles.