El rei Felip VI ha aterrat avui a Barcelona a inaugurar la fira Gastech enmig del buit del Govern de Quim Torra, que no ha enviat cap membre de l'executiu a l'acte. La indiferència, però, ha estat mútua i el recorregut posterior que ha fet el monarca en el recinte firal de l'Hospitalet no ha inclòs l'estand de la Generalitat que està instal·lat en el marc de la fira GPEX sobre energia, que se celebra paral·lelament a Gastech, en el mateix pavelló.

En acabar l'acte d'inauguració de Gastech, en el qual el Govern ha estat representat pel director general d'Energia, Pere Palacín, el monarca ha recorregut el recinte i ha visitat diferents empreses, entre les quals Enagás, Naturgy, Cepsa, al voltant del pavelló d'Espanya.

El pool de càmeres i fotògrafs ha acompanyat Felip VI en la visita programada per aquests estands. Un cop ha conclòs aquest recorregut organitzat per a les càmeres, el monarca ha visitat els estands de Qatar Petroleum, l'empresa estatal qatariana que esponsoritza Gastech, i el de l'empresa russa Gazprom.

Això no obstant, no ha acudit al pavelló de la Generalitat instal·lat en el mateix recinte firal, en el marc de la fira d'energia Gepex (Global Power & Energy Exhibition), que ha inaugurat a la mateixa hora la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i que està instal·lada en el mateix recinte.

pavelló generalitat Gepex

La fira Gastech, que aquest any s'ha organitzat a Barcelona i té previst celebrar la propera edició a la ciutat nord-americana de Huston, és la fira més important del món en gas natural i gas natural liquat i reuneix més de 30.000 participants.