La inquietud davant la potència amb què avancen les reivindicacions republicanes i l'efecte que tindrà en la pervivència de la Corona espanyola ha arribat a una de les institucions més emblemàtiques de la burgesia barcelonina, el Cercle del Liceu.

Aquest dijous, el Cercle ha organitzat un dinar-col·loqui amb l'escriptor i historiador Jordi Canal, sota el títol La vigència de la monarquia del segle XXI en que s'analitzarà l'estat de salut de la monarquia espanyola, la seva història més recent, "els seus errors i fites".

"Davant de l'empenta republicana en què està immersa Espanya és raonable pensar regnarà Elionor I, la filla de Felip VI?", s'adverteix en la convocatòria de l'acte.

Captura de pantalla 2019 06 25 a les 16.40.52

Paradoxalment, la cita s'ha organitzat el mateix dia en què Felip VI visita Barcelona. Això no obstant, el monarca no podrà acudir al col·loqui del Cercle del Liceu, tot i l'evident interès que per ell podria tenir, atès que s'ha autoorganitzat una jornada de treball al palauet Albéniz, la seva residència oficial a Catalunya, aprofitant que al vespre haurà de presidir el sopar de la Nit de la Logística a pocs metres de distància, al Museu Nacional d'Art de Catalunya. 

En qualsevol cas la reflexió del Cercle quedarà portes endins de l'entitat, entre les meravelloses pintures de Ramon Cases i les pesades cortines vermelles que la protegeixen de mirades indiscretes, atès que, segon es deixa clar en la pàgina web, es tracta d'un "esdeveniment privat i exclusiu per a socis del Cercle del Liceu".

També quedarà entre les parets de l'Albéniz el contingut de les audiències que mantindrà el monarca entre les dotze del migdia i mitja tarda amb membres de la societat civil i econòmica catalana. Entre d’altres, el monarca es reunirà amb el president de Foment, Josep Sànchez Llibre, que el novembre de l'any passat va substituir en aquest càrrec Joaquim Gay de Montellà, i amb la cúpula de la plataforma empresarial Barcelona Global, que agrupa més de 200 companyies de la ciutat que aspiren convertir la capital catalana en una de les millors ciutats per al talent i l’activitat econòmica. La primera audiència, però, serà la del Col·legi d'Advocats de Tarragona.