Felip VI confia que el conflicte català es desescali. Així ho ha transmès el mateix Rei aquest dimecres al portaveu de Compromís, Joan Baldoví, durant la ronda de contactes que s'ha iniciat aquest dimecres. Així, el monarca espanyol ha desitjat que, finalitzat el cicle electoral intens, es "rebaixi la tensió", tant a Barcelona com a Madrid. Sens dubte, la qüestió catalana continua sent un dels principals temes, a una setmana que acabi el judici al Tribunal Suprem.

En roda de premsa després de la trobada al Palau de la Zarzuela, Joan Baldoví ha explicat que ha vist el Rei "menys preocupat" que en les anteriors rondes de contactes del 2015 i el 2016. Per altra banda, ha condicionat el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez a la necessitat d'abordar el problema de l'infrafinançament del País Valencià.

El Rei ha iniciat aquest dimecres la ronda de contactes amb les formacions prèvia a la investidura, que acabarà aquest dijous a la tarda amb el president en funcions Pedro Sánchez. Demà a les deu del matí serà el torn de la representant de JxCat, Laura Borràs. Com en anteriors ocasions, ERC i Bildu seran els grans absents.