La Fiscalia General de l’Estat ha deixat la investigació sobre el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, pel cobrament de comissions irregulars en la construcció de l’AVE a la Meca en mans del fiscal de sala del Tribunal Suprem de l’especialitat de Delictes Econòmics, Juan Ignacio Campos Campos.

La nota que ha fet pública aquest matí la Fiscalia argumenta aquesta decisió en el fet que el fiscal Campos suma “a la seva dilatada experiència” com a responsable d’una de les seccions penals de la Fiscalia del Suprem “un coneixement exhaustiu” del denominat dret penal econòmic. “Atesa la transcendència institucional d’aquesta investigació, es designa a qui dins de la més alta categoria de la carrera fiscal reuneix una extraordinària qualificació i experiència”, s’assegura.

Juan Ignacio Campos és un magistrat veterà, farà 70 anys el mes de novembre, i suma més de vint anys en la carrera fiscal, on va ingressar el desembre de 1998.

És considerat un fiscal progressista, membre de la Unió Progressista de Fiscals (UPF). Va començar la seva carrera com a fiscal a Barcelona, on va estar quatre anys, abans de traslladar-se a Madrid. El 1990 va ser nomenat tinent fiscal de la Fiscalia Provincial de Madrid.

El 1996 va arribar al Tribunal Suprem i nou anys més tard va ser nomenat fiscal de sala.

Campos és fiscal delegat en matèria de delictes econòmics des del 2012.