El regidor de Ciutadans a Gavà Miguel Ángel Ibáñez, que a més és diputat provincial a Barcelona, està de vacances a la Catalunya Nord, on aquests dies ha visitat la capital, Perpinyà, i també la vila turística de Cotlliure, on s’ha fet fotografiar a la tomba del poeta exiliat Antonio Machado, envoltat de banderes republicanes, malgrat que el seu partit fa costat a la monarquia.

De la seva visita a Perpinyà, però, hi ha hagut una imatge que l’ha fet entrar en xoc, la d’una pancarta en un edifici públic del Consell departamental dels Pirineus Orientals ―l’equivalent a la Diputació de Barcelona― en defensa dels drets dels presos polítics i els exiliats, acompanyat de dos immensos llaços grocs.

Indignat per la situació, el regidor ha protestat via carta a la institució, exigint, en un francès macarrònic, la retirada de les pancartes.

 

Posteriorment ha publicat un tuit on assegurava ―entre diverses faltes d’ortografia― que aquests dies es troba a la “França sud” i no la “Catalunya Nord”, on l'estelada estaria prohibida, per esborrar seguidament tots els tuits davant l’allau de crítiques, una de les quals ha estat la del regidor de Perpinyà Brice Lafontaine, del partit Unitat Catalanista ―el mateix que ha convidat Puigdemont a un acte el 4 de setembre―, que li ha retret que es queixi de les decisions polítiques “d’una nació i un estat estranger”.

Lafontaine també ha recomanat a Ibáñez que “comenci per millorar la situació democràtica d’Espanya i un dia potser podrà queixar-se a l’estranger”.