L'administració pública veu com el masclisme, el feixisme o l'apologia a la xenofòbia estan representats i, per tant, cobren per propagar aquestes idees si són escollits com a representants de les institucions. Vox ha engegat una croada contra la vaga feminista del 8 de març i, ara, va més enllà amb les seves reflexions.

En el darrer ple de l'ajuntament de Baza, a Granada, Rafael Azor, el portaveu d'aquest partit d'ultradreta ha reiterat que no donarà suport al 8-M perquè "no representa la dona real". Els arguments proliferats no tenen cabuda. D'entrada assegura: "Darrere d'aquest 8 de març hi ha dones que no són dones, per això no recolzo la iniciativa".

Però va més enllà en una sessió que es va celebrar en format virtual per la Covid-19: "Diuen que quan juga a futbol la dona no li donem la mateixa importància que als homes. Hi ha esports en què evidentment té molt més rendiment l'home i per tant no és tan atractiu si ho fa un home que si ho fa una dona. Com pot ser el futbol o els toros. No estic en contra de tenir equips de futbol femenins però no és el mateix. Als fets ho trobem, ja em pots dir on una dona està en un equip professional, diga'm un". En molts perquè hi ha primera divisió femenina. 

Per acabar, conclou: "Què significa el gènere? A totes les dones els hi agrada que els tirin floretes si no les amarguen. Però clar si no és una dona no li agrada. Però a les de veritat els hi agrada a totes". I il·lustra la vaga feminista com una "colla de feminazis que van darrere de llaços liles".

 

Vox ha desautoritzat les paraules d'Azor en un comunicat "perquè no representen la manera de valorar l'esport femení". De totes les altres qüestions, ni rastre. Sí adverteix que han obert un procés intern dins el partit per sancionar, si cal, les seves declaracions.

Atac al 8-M

En la persecució del feminisme, Jorge Buxadé, vicepresident d'Acció Política de Vox i eurodiputat, ha assegurat que presentarà una proposta perquè el Dia Internacional de la Dona Treballadora passi a ser el Dia Nacional de les Víctimes de Coronavirus.

En paral·lel, la portaveu i secretària general del grup parlamentari de Vox al Congrés dels Diputats, Macarena Olona, ​​ha estat la protagonista a les xarxes socials per una imatge en la qual es pot veure a la política envoltada de gent, en plena pandèmia pel coronavirus, tot i culpabilitzar contínuament la marxa de el 8 de març de 2020 de ser el gran propagador del virus a Espanya. Les imatges són de l'acte de diumenge a Sevilla, sota el lema El fracàs de les autonomies enfront de la pandèmia.