L'advocat Gonzalo Boye, un dels espiats pel sistema Pegasus, també s'ha sorprès de la contundència amb què la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha justificat l'espionatge cap al món independentista català. Robles, que de les seves paraules sembla no deixar dubtes amb el paper que ha jugat el govern espanyol en tot plegat, comporta la reflexió de Boye: "Després d'escoltar la ministra, sorgeix una clara pregunta: què estan intentant tapar que justifiqui posar en evidència, potser fins i tot sacrificar, el CNI?".

Així doncs, l'advocat es mostra totalment desconcertat davant del discurs d'aquesta avui al Congrés dels Diputats que dona un gir copernicà a l'intent d'apropar-se a l'actual Govern amb el darrer viatge del ministre Félix Bolaños a Catalunya per suavitzar la tensa relació a través d'una reunió amb la consellera Laura Vilagrà.

"Què amaguen?"

Boye considera que, si des de la Moncloa estan disposats a justificar un espionatge il·legal i deixar malmès el paper dels serveis d'intel·ligència espanyols amb l'objectiu de no investigar o anar més enllà, és perquè potser hi ha alguna cosa més. En paral·lel, l'advocat recorda que darrere d'aquest escàndol hi ha "molts delictes comesos que han passat per alt qualsevol dels principis que aguanten un estat democràtic".

Malgrat tot, sembla que després de les declaracions de Robles al Congrés, Boye ja comença a tenir algunes de les respostes que públicament es plantejava aquest matí: "Seguim sense resposta les tres preguntes més importants: Qui va ser? Quan va costar? D'on van sortir aquests diners? Una resposta que no sigui resultat d'una “investigació efectiva” només servirà per encobrir els delinqüents que ens van robar la nostra intimitat", ha publicat a twitter.

L'entorn de Robles matisa les seves declaracions

Des de la Moncloa s'han passat la darrera setmana defensant de forma reiterada la tasca del Centre Nacional d'Intel·ligència, sempre "complint la legalitat" avui ha arribat a justificar l'espionatge polític. Ho ha refermat Robles en la sessió de control al Congrés dels Diputats, on s'ha anat de la llengua en una resposta a la diputada cupaire Mireia Vehí: "Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució? Què ha de fer quan es declara la independència o anima desordres públics? Què ha de fer quan té contactes amb qui ha envaït Rússia?"

Una Robles que ha mantingut el seu to desafiant contra l'independentisme i no s'ha aturat aquí: "Què passa quan es hackegen webs com la del SEPE o mòbils de ministres? Vostès ara són víctimes perquè els convé". Després d'aquestes polèmiques paraules, des de l'equip de la ministra de Defensa han assegurat que la dirigent socialista "no ha justificat res" sinó que simplement ha "constatat" tot el que va passar a Catalunya el 2017