L'exsecretari general dels socialistes bascos, Nicolás Redondo Terreros, ha carregat durament contra la forma com l'executiu de Pedro Sánchez està aplicant la desescalada del coronavirus"El govern [de Pedro Sánchez] no és bo ni dolent, simplement està políticament mort", ha sentenciat en declaracions a Voz Populi.

"Poden seguir, però tots sabem que són incapaços de governar, d'arribar a acords, són incapaços de pactar... Com deia Quevedo, senzillament són més vocable que no pas realitat", ha afegit.

Segons Redondo Terreros, el joc propagandístic, la imposició de la discrecionalitat política sobre els criteris tècnics dels responsables de Sanitat, i la negació de la responsabilitat quan es demana la solidaritat europea, "fan impossible els acords globals i la mínima confiança que un govern ha d'inspirar en situacions com aquesta".

L'exsecretari general dels socialistes bascos critica l'actitud de Sánchez amb Madrid. "No pot ser que el govern de la Comunitat de Madrid s'assabenti d'informes que l'impliquen, pels mitjans de comunicació. És extraordinari que amb un drama que construeixen al voltant de 30.000 espanyols amb noms i cognoms, el Govern d'Espanya informi els mitjans abans que als responsables autonòmics", emfatitza.