El consell de redacció de l'Agència EFE ha defensat la "imparcialitat" dels periodistes que hi treballen davant la polèmica generada per la proposta de nomenament de Miguel Ángel Oliver, exsecretari d'Estat de Comunicació, com a nou president de l'agència pública de notícies per part del govern espanyol. "Els informadors de l'agència Efe són professionals que han fet, fan, i faran la seva feina amb imparcialitat i rigor", ha assegurat l'òrgan de representació dels treballadors de l'agència en un comunicat,
Sobre la propuesta de nombramiento del nuevo presidente de la Agencia EFE
— Consejo de Redacción de Efe (@cderedaccionefe) December 8, 2023
El Consejo de Redacción recuerda que los informadores de la Agencia EFE son profesionales que han hecho, hacen y harán su trabajo con imparcialidad y rigor. @EFEnoticias @agenciaefe pic.twitter.com/ofD7eN5mSU
La proposta del nomenament d'Oliver, que va exercir com a secretari d'Estat de Comunicació del govern de Pedro Sánchez entre juny de 2018 i juliol de 2021, no ha estat ben rebuda, ja que és una figura massa lligada a l'executiu en els últims anys per dirigir l'agència pública de notícies de l'Estat, que es presumeix que ha de ser independent.
El Consell de Redacció d'EFE, òrgan de representació escollit pels professionals lliurement, s'ha mostrat "preocupat i molest" pels "dubtes" que la proposta de nomenament del govern espanyol d'una persona amb "una gran vinculació política" ha provocat sobre la feina dels periodistes, i per això ha volgut reafirmar la seva imparcialitat. En aquest sentit, ha recordat que l'Estatut de Redacció "rebutja qualsevol pressió de les institucions, partits polítics o grups d'interès" i que els professionals treballen per oferir a la ciutadania "informació veraç, rellevant, de qualitat i fiable, no sotmesa a interessos particulars". Així, sosté que la feina dels seus periodistes "seguirà sent rigorosa, veraç i professional, com ho ha estat sempre, sota qualsevol direcció".
El PP demana que el Congrés esculli el president d'EFE
Des del Partit Popular han reclamat que es canviï la forma de nomenament d'aquest càrrec, i que sigui escollit pel Congrés, com succeeix per al president de RTVE. També ha exigit que la persona escollida no hagi ocupat càrrecs de responsabilitat política en els últims cinc anys.