Gonzalo Boye se'n va fer un fart de repetir-ho setmanes abans que comencés el judici. Aquest dilluns, durant la vista oral, hi va insistir del dret i del revés. I 24 hores després insisteix, ara a través d'un recurs de súplica. El criteri de la defensa del president de la Generalitat Quim Torra és que el tribunal que ha de dictar sentència sobre si va incórrer o no en delicte de desobediència, no és competent per jutjar-lo per manca d'imparcialitat. 

Concretament, l'equip de Boye ha presentat un recurs de súplica en contra de la decisió adoptada durant la sessió d'ahir de no admetre a tràmit les qüestions prejudicials plantejades per l'advocat. A l'escrit, les torna a enumerar i demana que es tinguin en compte. 

Tal com ja va relatar durant la seva exposició, que sigui Jesús María Barrientos qui presideix la sala vulnera, des del seu punt de vista, el dret a un jutge imparcial recollit a la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. Per demostrar-ho, el recurs recull algunes manifestacions públiques del president del TSJC en relació als fets jutjats: haver ignorat l'ordre de la Junta Electoral Central de despenjar la pancarta a favor de la llibertat dels presos. En aquest sentit apunta que la manca de imparcialitat de Barrientos pot contaminar la resta de la sala que ha de dictar el veredicte definitiu. 

Així mateix, l'escrit apunta que la legislació diu que "la intensitat de les penes no pot ser desproporcionada en relació amb la infracció" i que això pot acabar passant en aquest judici.