El rector de la Universidad Rey Juan Carlos quan Cristina Cifuentes cursava el màster, Pedro González-Trevijano, és ara magistrat del Tribunal Constitucional. González-Trevijano (Madrid, 1958) va ostentar el màxim càrrec de la universitat pública madrilenya fins a 2013, quan va passar a formar part de l'alt tribunal, on representa l'ala conservadora.

González-Trevijano, catedràtic de Dret Constitucional, va ser rector de la Rey Juan Carlos onze anys, entre 2002 i 2013, la qual cosa representa tres mandats a la Universitat, per la qual cosa va coincidir en el temps en què la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, cursava el màster, entre setembre de 2011 i juliol de 2012.

Va ser el 2 de juliol de 2012, fins i tot amb González-Trevijano al capdavant de la facultat, quan suposadament Cifuentes va defensar presencialment el Treball Final de Màster i van puntuar l'esmentat treball amb una qualificació de 7,5 sobre 10. Ara ha sortit a la llum que l'acta de correcció va ser creada en esclatar l'escàndol, una cosa que ha reconegut el mateix director del màster.

Implicat en un suborn

El 2012, González-Trevijano va acabar el seu tercer mandat al capdavant de la Rey Juan Carlos. La seva última candidatura a aquest lloc, presentada el 2009, va ser impugnada per un altre aspirant davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que li va donar la raó amb una sentència ferma de 2011 en la qual destacava que González-Trevijano havia esgotat dos mandats, el màxim legal permès.

Després d'això, González-Trevijano va intentar subornar —segons s'exposa un enregistrament— l'altre candidat al seu competidor en el càrrec, David Ríos, per la demanda contenciosa administrativa.

Perfil conservador

Es va llicenciar en Dret en la Universitat Complutense el 1980 i ha publicat tota una sèrie de llibres sobre Dret Constitucional com a Constitució espanyola. 20 anys de bibliografia i El Tribunal Constitucional. Trevijo ha escrit també en la premsa, col·laborant en alguns diari com Abc i La Voz de Galícia.

El 2013, la majoria del PP el va nomenar magistrat del TC, una incorporació que va aprofitar per aconseguir que fossin més els magistrats conservadors que els progressistes en l'alt tribunal.