L'Audiència d'Àvila ha desestimat el recurs d'apel·lació plantejat per la Fiscalia contra la interlocutòria del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid que ha permès a Iñaki Urdangarin sortir de la presó avilesa de Brieva per fer voluntariat.

Les sortides van ser autoritzades per fer voluntariat a Madrid dos dies a la setmana, vuit hores cada jornada -la primera d'elles el passat 19 de setembre-, després que Urdangarin sol·licités l'aplicació de l'article 117 del Reglament Penitenciari.

La Fiscalia va afirmar en el seu recurs que aquest precepte no era d'aplicació en no figurar entre els requisits legals haver complert la quarta part de la condemna, després que Urdangarin ingressés a la presó de Brieva el 18 de juny de 2018 per complir una pena de cinc anys i deu mesos de presó pel cas Noós.


L'Audiència d'Àvila defensa a la seva interlocutòria que l'article 117 del Reglament únicament fixa com a pressupostos perquè un intern classificat en segon grau pugui accedir a l'execució de programes especialitzats que existeixi un perfil de baixa perillositat social i que no ofereixi riscos de trencament de condemna.

La sala afirma que "no preveu ni exigeix l'esmentat precepte el compliment de la quarta part de la condemna com a pressupost necessari i imprescindible perquè l'intern pugui accedir a la realització de tals programes especialitzats, a diferència del règim d'altres beneficis o instituts penitenciaris," recull la resolució judicial.