Primeres reaccions a l'agressió d'un manter aquest dimecres a tres policies de la Guàrdia Urbana. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat el fets, que considera "molt greus", i ha anunciat la predisposició de l'Ajuntament a personar-se a la causa a favor dels policies. Colau ha detallat que es van fer servir pedres i pals i que podria haver resultat ferit algun vianant.

Malgrat això, l'oposició se li ha tirat al damunt. Tant des del grup municipal de CiU com del PP s'ha acusat Colau de "permissivitat" i de mirar "cap un altre cantó". El líder dels populars, Alberto Fernández, demanava ahir "tallar d'arrel la presència i violència dels manters". Mentrestant, Xavier Trias, ha dit avui des del consistori que és "intolerable", reivindicant que des del govern "s'ha d'ajudar els manters amb polítiques socials", sense excusar-se en què "depèn de Madrid". 

Tallar d'arrel. Fernández creu necessari que no hi hagi ni "presència" ni "violència" dels manters. Expressant la seva solidaritat amb el cos policial, va exigir que "cada cop que es detecti un manter a la via pública s'ha d'actuar de forma immediata, requisant el gènere i aixecant l'acta corresponent". 

"De les mans"

Per Trias, la situació "se li està "escapant de les mans" a Colau. Fins ara, ha reblat, "el govern està fent deixadesa de les seves responsabilitats", lamentant la que diu que està sent una manca de suport a la Guàrdia Urbana. 

"Defensar-la és estar al seu costat, donar-los tot el suport, i fer-ho per la dignitat d’aquests treballadors municipals que fan una feina molt important", ha conclòs.